Το ημερολόγιό μας
Facebook
Βασικός στόχος του Λουλουδότοπου είναι τα παιδιά παίζοντας να ανακαλύπτουν και να χαίρονται τον κόσμο μέσα στον οποίο ζουν.
Τα παιδιά είναι μικροί θεοί, που έρχονται στον κόσμο έχοντας τεράστιες δυνατότητες και εμείς είμαστε υπεύθυνοι να ανπίξουμε τους ορίζοντές τους, και οχι να τους κλείσουμε.
Φιλοσοφία του Λουλουδότοπου είναι ένα σχολείο για παιδιά ελεύθερα και χαρούμενα, ένα σχολείο για γονείς που δεν ασχολούνται με την βιτρίνα, και τις απρόσωπες εγκαταστάσεις , αλλά θέλουν τα παιδιά τους να έχουν όνομα και οχι ένα νούμερο σε μια αχανή ομάδα.
Ένα σχολείο που οι γονείς συμμετέχουν ενεργά χωρίς παρωπίδες σκαι προκαταλήψεις, αλλά με ανοικτό και θετικό πνεύμα.Ένα σχολείο που οι γονείς θέλουν τα παιδιά τουε να μεγαλώνουν δημιουργικά και ελεύθερα και όχι αυταρχιικά.
Όλοι οι επιστήμονες ( παιδαγωγοί, ψυχολόγοι κ.α ) υποστηρίζουν οτι τα παιδιά εώε την ηλικία των 6 ετών χρειάζονται μόνο ελεύθερο παιχνίδι και τίποτα άλλο.
Το συμβολικό παιχνίδι που γίνεται στο σχολείο το βοηθά να κατανοήσει πολύ σημαντικές έννοιες, και η επιστημονική καθοδήγηση των νηπιαγωγών  το βοηθούν να κοινωνικοποιηθεί και να χτίσει μια ισορροπημένη προσωπικότητα.
Τρία πράγματα χρειάζονται για την εκπαίδευση " η φύση, η μάθηση, και η άσκηση" ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ "
NewsLetter
Follow Us