Σχετικά με μας

Ποιοι είμαστε

Ο Λουλουδότοπος είναι ένα κέντρο προσχολικής αγωγής που λειτουργεί εδώ και 33 χρόνια σε ένα νεοκλασικό κτήριο που περιβάλλεται από ένα καταπράσινο κήπο, καλύπτοντας όλες τις σύγχρονες ανάγκες των μικρών του φίλων, βασίζοντας την εκπαίδευση στη βιωματική μάθηση , στα πρότυπα των νέων τάσεων της παιδαγωγικής.

" Η παιδεία είναι πανηγύρι της ψυχής, γιατί σε αυτήν υπάρχουν πολλά θεάματα και ακούσματα της Ψυχής " ΣΩΚΡΑΤΗΣ

Βασικός στόχος του Λουλουδότοπου είναι τα παιδιά παίζοντας να ανακαλύπτουν και να χαίρονται τον κόσμο μέσα στον οποίο ζουν.

Τα παιδιά είναι μικροί θεοί, που έρχονται στον κόσμο έχοντας τεράστιες δυνατότητες και εμείς είμαστε υπεύθυνοι να ανοίξουμε τους ορίζοντές τους, και όχι να τους κλείσουμε.

Φιλοσοφία του Λουλουδότοπου είναι ένα σχολείο για παιδιά ελεύθερα και χαρούμενα, ένα σχολείο για γονείς που δεν ασχολούνται με την βιτρίνα, και τις απρόσωπες εγκαταστάσεις , αλλά θέλουν τα παιδιά τους να έχουν όνομα και οχι ένα νούμερο σε μια αχανή ομάδα.

Ένα σχολείο που οι γονείς συμμετέχουν ενεργά χωρίς παρωπίδες και προκαταλήψεις, αλλά με ανοικτό και θετικό πνεύμα.Ένα σχολείο που οι γονείς θέλουν τα παιδιά τους να μεγαλώνουν δημιουργικά και ελεύθερα και όχι αυταρχικά.

Όλοι οι επιστήμονες ( παιδαγωγοί, ψυχολόγοι κ.α. ) υποστηρίζουν ότι τα παιδιά εως την ηλικία των 6 ετών χρειάζονται μόνο ελεύθερο παιχνίδι και τίποτα άλλο.

Το συμβολικό παιχνίδι που γίνεται στο σχολείο το βοηθά να κατανοήσει πολύ σημαντικές έννοιες, και η επιστημονική καθοδήγηση των νηπιαγωγών το βοηθούν να κοινωνικοποιηθεί και να χτίσει μια ισορροπημένη προσωπικότητα.

Τρία πράγματα χρειάζονται για την εκπαίδευση " η φύση, η μάθηση, και η άσκηση" ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ "